keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Rovaniemen juhannus

Tätä en ollut ennen elämässäni nähnyt; juhannuskokko ja aurinko keskiyöllä samaan aikaan.
Perjantaiaamuna klo 5.00 lähdettiin ajamaan kohti pohjoista, Rovaniemeä. Mukana oli kaverini Kirsi ja hänen "pikkupoika", irlanninsusikoira Frodo ja minun kolme bortsutyttöä, Kira, Alma ja Ilona. Matka meni rattoisasti vuoroajolla ja pysähdyksiä tehden. Mennessä kävimme tervehtimässä Maahiskallion porukkaa Tervolassa. Heidin ilme olikin näkemisen arvoinen, hänen huomatessaan ketä tuli. Käytiin pikkulenkillä ja kahviteltiin ja sitten matka jatkui taas. Mörri, Nelson, Alma, Kira ja Ilona

Sisko ja sen veli ja taitaa siellä olla Ilonakin.

Kirsi koirakavereitten kanssa napapiirillä.

Aattona piti tietysti käydä ihan perinteisissä juhannustansseissa. Majapaikkamme, Hotelli Santa Claus, oli ihan keskustassa ja siitä oli lyhyt matka sillanpieleen iltarientoihin. Ensimmäistä kertaa näin auringon ja juhannuskokon keskiyöllä samaan aikaan. Outoa, kun oli niin valoisaa. Oli kyllä hienon näköistä. Koirat pötköttivät sillä aikaa tyytyväisinä hotellihuoneessa.

Seuraavana aamuna lähdettiin näyttelypaikalle. Ilma oli kyllä melkoisen kylmä mutta ehkä se olikin hyvä, sillä itikoita ei ollut ollenkaan. Näyttelystä Alma sai ERIn ja oli luokkansa kolmas, ei muuta. Näyttelyn jälkeen kävimme kohnaamassa napapiirin putiikit ja kuvauttamassa itsemme ja koiramme joulupukin kanssa. Se olikin mukava kokemus, sillä paikka oli laitettu ihan uuteen uskoon sitten viime käynnin. Illalla taas vähäksi aikaa rientoihin.

Seuraavana päivänä oli Frodon vuoro olla näyttelyssä. Frodo sai EH ja sen jälkeen saikin lähteä ajeleen etelään päin. Viitasaarelle asti jaksettiin ja siellä mentiin Hännilänniemen leirintäalueelle pikkuiseen mökkiin yöksi. Frodokin mahtui siellä juuri ja juuri kääntymään.

Lenkillä koirien kanssa.

Näyttää se iso poikakin punkkaan mahtuvan.

Kaiken kaikkiaan matka meni hienosti. Ruuhkia ei nähty ollenkaan eikä sadetta eikä hyttysiä, kun oli sen verran kylmä ilma. Koirat kyllä ansaitsevat erinomaisen arvosanan turnauskestävyydestä. Toimivat vieraassa paikassa kun unelma. Yhtenä iltana tosin Ilona päätti tehdä minun tanssikengistä avokkaat. Oli kait sitä mieltä, että voitais pitää koko ilta heille seuraa. Reissukilometrejä kertyi vähän vajaa 1900 km. Kirsille ja Frodolle kiitokset mukavasta matkaseurasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä mainiota nähdä teitä! Laitan huomenna noita sun ottamia kuvia Vimman blogiin, niin saadaan kaverista edes vähän päivitystä. Oon yrittäny kavereilta kysellä juhannuskuvia, mutten ole vielä saanut. Niissäkin lienee muutama ihan julkaisukelpoinen otos.

-Riitta & Vimma-

Maahispoppoo kirjoitti...

Sama juttu! ^
Olipa ylläri, kun Fiat kurvasi jussiaattona pihaan!
Sun kuvat onnistuivat sitten paremmin.
Mukavaa kesän jatketta sinne etelään.