sunnuntai 1. toukokuuta 2011

HPH:n hakuleiri Inkoon Västankvarnissa

Perjantaina 29.4 pakkasin lauman autoon ja lähdin köröttelemään kohti Inkoota ja odotettua hakuleiriä. Meidän ryhmässä oli kaiken kaikkiaan 6 koiraa, Prima grodendali, Muru mudi, Gamma ja Theetta tervut ja Oodi ja Ilona borderit. Sunnuntaina vielä lisäksi kouluttaja Mari Hyytiäisen lakenois Märtha. Lauantaina otettiin kaksi kierrosta kaikilla koirilla ja Mari yritti takoa meille tärkeitä oppeja haun ihmeellisestä maailmasta. Saimme peruskurssituksen alueen tallomisesta ja suoraan menemisestä ilman koiraa;-)
Radan tallomisen jälkeen päästiin itse asiaan. Ilonalle otettiin ensin näyttäytyvä maalimies ekalle pistolle. Jostain syystä koira lähti kovaa vauhtia näköavusta huolimatta kauas oikealle jonkun hajun perässä. Hetken päästä se tuli muina koirina takaisin ja uusi huolellisempi lähetys tuotti tulosta. Meillä kun on ollut hieman tuo suoraan meneminen ongelmana niin otettiin kaksi muutakin maalimiestä avujen kanssa. Ne meni taas ihan hyvin.

Iltapäivällä kokeiltiin tuuliapuja mutta eihän siellä tuullut lähes ollenkaan. Ja jos pieni vire oli kun koira lähetettiin, hetken päästä se pyöri taas ihan muualla, missä piti ja sitä myöden koirakin meni vähän niin ja näin.

Sunnuntaina otettiin pakenevia maalimiehiä pitkällä matkalla. Ne tuntuu sopivan ainakin tässä vaiheessa Ilonalle, kun kaikki ei ole vielä sen pienessä päässä selvää. Otettiin 4 maalimiestä ja jokaiselle lähti kun ohjus. Yhdessä tosin mukamas vähän liiankin varmasti ja piti pysähtyä kyseleen minulta että mitäs se olikaan....? Pienen sanattoman avun jälkeen jatkoi matkaa maalimiehelle.

Kun oma koira ei ollut radalle, seurasimme silmä kovana ja korvat herkällä koutsin ohjeita ja yhdessä pohdittiin ratkaisuja ongelmiin. Välillä oltiin tietty maalimiehenä. Jokaisella koiralla oli jotain pieniä omia kotkotuksia, joita pyrimme korjaamaan. Pisimmällä haussa oli meidän ryhmän koirista Prima ja Muru. Myös heidän ohjaajat olivat kokeneimpia.

Kaiken kaikkiaan jäi mukava maku leiristä. Ekan yön unoset jäivät kyllä vähäisiksi mutta toisena yönä koiratkin olivat jo sen verran väsyneitä ja hiljaisia kaikesta tohinasta, etteivät paljon jaksaneet huoneissa kommentoida ulkopuolisiin ääniin. Ruoka oli hyvää ja sitä riittävästi. Kiitos järjestäjille, muille leiriläisille ja erityisesti kouluttajille!
Kunhan saan Tarulta muutavan kuvan Ilonasta, liitän ne tänne.

Ei kommentteja: